Linkuri accesibilitate

Rusia | Primele cazuri de gripă aviară H5N8 la oameni


Lucrători ai unei ferme din Rusia au fost infectați cu gripă aviară de tipul H5N8. (Ilustrație generică)
Lucrători ai unei ferme din Rusia au fost infectați cu gripă aviară de tipul H5N8. (Ilustrație generică)

Oficialii din Rusia au raportat apariția primelor cazuri de transmitere a gripei aviare H5N8 de la păsări la oameni.

În urma apariției acestei tulpini, în decembrie, la păsările de la o fermă din sudul Rusiei, șapte lucrători ai acesteia ar fi acum infectați.

Șefa Agenţiei Sanitară ruse Rospotrebnadzor, Anna Popova, a spus, sâmbătă, că autoritățile din Rusia au informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în legătură cu acest caz.

Cele șapte persoane infectat s-ar simți mai bine în prezent și nu ar exista semne ale transmiterii virusului de la om la om, a adăugat Popova.

OMS a confirmat că a fost informată despre acest caz și poartă discuții cu autoritățile din Rusia pentru a evalua efectele asupra sănătății publice.

„Dacă se confirmă, acesta ar fi primul caz de transmitere a acestei tulpini la oameni”, a spus un purtător de cuvânt al OMS.

(AFP și Reuters)

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG