Linkuri accesibilitate

Reacție dură a Kremlinului după ce un senator american a spus că ajutorul militar oferit Ucrainei e cel mai bun lucru


Recent, senatorul republican Lindsey Graham a vizitat Kievul.

Rusia a reacţionat duminică faţă de afirmaţiile senatorului republican american, Lindsey Graham, care, într-o discuţie cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că ajutorul militar oferit Ucrainei de SUA este cel mai bun mod în care Washingtonul a cheltuit vreodată bani, relatează Reuters.

„Acum suntem liberi”, îi spune Zelenski lui Graham, pe care l-a primit vineri la Kiev. „Şi ruşii mor”, răspunde senatorul american, conform imaginilor difuzate de serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene.

„Este cel mai bun mod în care am cheltuit vreodată bani”, mai spune Lindsey Graham, referindu-se la sprijinul militar american oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

Peskov îl critică pe Lindsey Graham

„Este dificil de imaginat o mai mare ruşine pentru o ţară decât să aibă astfel de senatori”, a reacţionat pe Telegram după aceste afirmaţii purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

La rândul său, fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev l-a descris pe Graham, în vârstă de 67 de ani, drept un „bătrân nebun”.

Întrebat de Reuters după reacţiile venite de la Moscova, senatorul american susţine că „propaganda rusă, ca de obicei, munceşte din greu".

El menţionează că i-a spus lui Zelenski că „Ucraina a adoptat mantra americană, „Viaţă în libertate sau moarte”, aşadar „este o investiţie bună pentru SUA să ajute eliberarea Ucrainei de criminalii de război ruşi”.

„Domnule Medvedev, dacă vrei ca ruşii să nu mai moară în Ucraina, retrageţi-vă! Opriţi invazia! Opriţi crimele de război!", adaugă congresmanul.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG