Linkuri accesibilitate

Rusia spune că a respins un atac masiv cu drone și rachete asupra regiunii Belgorod


Blocuri de locuințe din Belgorod, după un atac cu rachete.
Blocuri de locuințe din Belgorod, după un atac cu rachete.

Ministerul rus al Apărării a declarat că sistemele sale de apărare aeriană au respins joi un atac masiv cu rachete și drone ucrainene care viza regiunea Belgorod.

„Sistemele de apărare aeriană aflate în serviciu au distrus trei rachete Vilkha MLRS, 32 de rachete Vampire MLRS și trei UAV-uri pe teritoriul Rusiei, în regiunea Belgorod”, a spus ministerul într-un mesaj pe Telegram.

Guvernatorul Belgorodului, Cyacheslav Gladkov, a transmis într-un alt mesaj că nu au existat victime în urma atacului, dar două tabere de copii au fost avariate de molozul căzut.

Afirmațiile nu au putut fi verificate în mod independent.

Ucraina nu a comentat informațiile.

Cu o zi în urmă, la Harkov- al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, cel puțin zece persoane au fost rănite, după ce o bombă lansată de ruși a distrus o cafenea și a avariat un bloc de apartamente și un troleibuz din apropiere.

Procurorii regionali au spus că șoferul autobuzului a trebuit să i se ampute ambele picioare în urma atacului.

De asemenea, cel puțin șapte persoane au fost rănite după un atac rusesc cu rachete S-400 asupra orașului Chuhuiv, din nord-estul regiunii Harkov. Atacul a afectat o grădiniță și o locuință privată, potrivit poliției regionale.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Ihor Klimenko, a declarat miercuri că un ofițer de poliție a fost ucis după ce o dronă rusă a aruncat explozibili asupra unei mașini de poliție, în timp ce doi ofițeri se îndreptau să evacueze civili din Vovcensk, în regiunea de nord-est a Harkivului.

Cel puțin două persoane au fost ucise și patru au fost rănite și în bombardamentele ucrainene asupra Lysychansk, în regiunea sa de est Lugansk, potrivit guvernatorului instalat de Rusia, Leonid Pasechnik.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG