Linkuri accesibilitate

Rusia susține că a doborât 42 de drone în Crimeea


Cel mai recent val de lovituri aeriene a venit la o zi după ce Rusia a lansat un atac cu rachete asupra orașului din sudul Dnipro, rănind șapte persoane, când Ucraina marca Ziua Independenței.

Rusia a anunțat vineri că a doborât 42 de drone ucrainene în Crimeea ocupată şi evocă un atac masiv în peninsula anexată în care Kievul a anunţat joi că a desfăşurat o operaţiune de comando.

Ministerul rus al Apărării a declarat, pe 25 august, că apărarea sa aeriană a neutralizat 42 de drone, dintre care nouă ar fi fost doborâte, în timp ce celelalte 33 au fost „suprimate prin mijloace electronice și s-au prăbușit fără a-și atinge ținta”.

Șeful regiunii Sevastopol din Crimeea, desemnat de Moscova, Mikhail Razvozhayev, a declarat că mai multe drone au fost distruse deasupra mării în largul Capului Khersones din Crimeea.

Ministerul rus a mai spus că o rachetă ucraineană a fost doborâtă în Kaluga, o regiune aflată la sud-vest de Moscova, în timp ce canalele rusești Telegram au raportat explozii pe cer deasupra regiunilor Kaluga, Tula și Moscova, cel mai probabil cauzate de incendii antiaeriene.

Canalul Telegram Baza a raportat că racheta a fost doborâtă lângă aerodromul militar Shaikovka din regiunea Kaluga, la aproximativ 300 de kilometri sud-vest de Moscova.

Două aeroporturi mari din Moscova, Vnukovo și Domodedovo, și-au încetat temporar operațiunile, a informat agenția de presă rusă TASS. Deocamdată nu au fost raportate victime.

Ucrainenii spun că atacurile rusești au făcut victime în rândul civililor

Între timp, Statul Major al armatei ucrainene a raportat că peste noapte au avut loc atacuri aeriene și rachete rusești asupra Ucrainei.

„În ultimele 24 de ore, inamicul a lansat șapte rachete și 47 de lovituri aeriene asupra pozițiilor trupelor noastre și asupra zonelor populate”, a spus armata în raportul său zilnic, precizând că există morți și răniți în rândul civililor, fără a intra în amănunte.

Apărarea aeriană a Ucrainei a raportat separat că a doborât patru rachete de croazieră rusești deasupra regiunii Odesa care fuseseră lansate din Marea Azov.

Valul de atacuri asupra Ucrainei a venit la o zi după ce Rusia a lansat un atac cu rachete asupra orașului din sudul Dnipro, rănind șapte persoane, când Ucraina marca Ziua Independenței.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Momentul în care Dumitru Buzatu este oprit de către DNA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:17 0:00
XS
SM
MD
LG