Linkuri accesibilitate

Numărul turiștilor ruși care vizitează Crimeea ocupată a scăzut cu aproape jumătate în urma bombardamentelor


Economia Crimeei este puternic dependentă de turism, afectat în prezent de bombardamente.

Numărul rușilor aflați în vacanță în Crimeea, peninsula ucraineană a Mării Negre ocupată de Moscova, a scăzut cu aproape jumătate în ultimele săptămâni în urma atacurilor făcute de ucraineni.

Rezervările la hotel au scăzut cu 45% în a doua jumătate a lunii iulie, comparativ cu primele două săptămâni ale lunii, a informat cotidianul rus Kommersant, citând reprezentanți ai industriei turismului. Ocuparea hotelurilor se situează acum în jurul a 50-60 la sută din capacitate, au spus experții.

Ucraina a avariat pe 16 iulie podul care leagă Rusia de Crimeea pentru a doua oară în nouă luni. Cu transportul aerian comercial către Crimeea din Rusia oprit pe fondul războiului din Ucraina, podul de 19 kilometri devenise principala cale prin care turiştii ruşi pot ajunge în peninsulă.

La câteva zile după ce podul a fost lovit, conform relatărilor de către drone navale, președintele Volodimir Zelenski a spus că legătura de transport trebuie „neutralizată”.

În ultimele săptămâni, Ucraina a lovit de mai multe ori obiectivele rusești în Crimeea, inclusiv distrugerea unui depozit de muniții și bombardarea unei baze aeriene.

Economia Crimeei este puternic dependentă de turism, în special în cele trei luni de vară, când mii de locuri de muncă sunt în joc.

Hotelurile din Crimeea au redus prețurile cu până la un sfert pentru a atrage mai mulți turiști. Cu toate acestea, acest lucru poate avea un impact redus, deoarece Kievul își intensifică atacurile asupra peninsulei și a teritoriului rus.

Ucraina a lovit cu drone două nave rusești în Marea Neagră în ultimele zile, în timp ce a lovit ținte militare din Crimeea cu vehicule aeriene fără pilot sau drone.

Trupele ruse au capturat Crimeea în februarie 2014, președintele Vladimir Putin anexând-o luna următoare. Doar câteva țări din lume recunosc anexarea.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG