Linkuri accesibilitate

Salariile minime brute din agricultură, construcții și industria alimentară cresc de la 1 noiembrie


Guvernul a decis creșterea salariilor minime brute din agricultură.
Guvernul a decis creșterea salariilor minime brute din agricultură.

Salariile minime brute din agricultură, construcții și industria alimentară cresc de la 1 noiembrie, potrivit ordonanței de urgență adoptate marți în ședința de Guvern.

  • Pentru construcții, salariul minim brut va fi de 4.582 de lei. În prezent, salariul minim brut în construcții este de 4.000 de lei.
  • În domeniul agricol și în industria alimentară salariul minim brut va fi 3.436 de lei. E creșterere de la suma actuală, de 3.000 de lei.

Noile sume se aplică - conform actului normativ - începând cu veniturile aferente lunii noiembrie.

Guvernul - care spune că „astfel vor fi protejate veniturile din aceste domenii importante pentru economia României şi după introducerea contribuţiei pentru sănătate"- precizează că aceste valori ale salariilor minime brute au fost stabilite după consultări cu sindicatele şi patronatele, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit şi pentru Dialog Social.

„De majorarea salariului minim brut în domeniul construcţiilor vor beneficia 423.110 salariaţi, iar din sectorul agricol şi industria alimentară - 168.000 de salariaţi, potrivit estimărilor", se mai arată în comunicatul Guvernului.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG