Linkuri accesibilitate

Sancțiuni UEFA după meciul cu Kosovo: România joacă fără spectatori. Amendă de 50.000 de euro pentru FRF


Ultrașii de la Uniți sub Tricolor au afișat bannere pe care scria „Kosovo e Serbia”.
Ultrașii de la Uniți sub Tricolor au afișat bannere pe care scria „Kosovo e Serbia”.

Următorul meci de fotbal al naționalei României se va juca teoretic fără spectatori, după incidentele de la meciul contra Kosovo. Copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit. Decizia UEFA mai prevede o amendă de 52.000 de euro pentru Federația Română de Fotbal (FRF).

Comisia de Disciplină a UEFA (Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal) a decis miercuri sancționile după incidentele de la meciul România - Kosovo, când ultrașii români au afișat un banner cu mesajul „Kosovo je Serbia” și au aprins torțe.

UEFA a decis ca partida României cu Andorra, din 15 octombrie, să nu fie deschisă publicului larg, dar copiii sub 14 ani vor avea acces gratuit, organizaţi în grupuri școlare sau prin cluburile de fotbal.

De asemenea, Federația Română de Fotbal a primit o amendă de 52.000 de euro, relatează News.ro.

Capetele de acuzare au fost:

  • afişarea şi scandarea de mesaje politice;
  • comportament rasist al suporterilor;
  • aprinderea de torţe;
  • aruncarea de obiecte pe teren;
  • blocarea zonelor de acces public

Partida de fotbal dintre România și Kosovo, din 12 septembrie, a fost întreruptă pentru aproape 45 de minute, după ce gruparea de ultrași „Uniți sub Tricolor” au afișat un banner inscripţionat „Kosovo este Serbia” şi au scandat acest slogan.

Jucătorii naționalei oaspete au părăsit terenul în minutul 18, arbitrul a suspendat meciul pentru „comportament discriminatoriu”, iar partida a fosst reluată după ce bannerul a fost îndepărtat.

„Federaţia Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud (...) şi reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, şi anume neamestecul politicului în actul sportiv”, a transmis FRF.

Federația Română de Fotbal mai spune că așteaptă „cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcţie de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”.

România a câștigat cu scorul de 2-0, meciul fiind jucat în grupa I de calificare la EURO 2024.

XS
SM
MD
LG