Linkuri accesibilitate

Șapte persoane din Ambasada României la Paris, infectate cu coronavirus


Arcul de Triumf din Paris

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că șapte persoane din cadrul Ambasadei României în Republica Franceză au fost testate pozitiv cu COVID-19.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că șapte persoane care își desfășoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Au fost dispuse măsurile care se impun în relația cu autoritățile din statul de reședință, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului misiunii diplomatice și familiile acestora. Starea celor șapte persoane este bună.
MAE menționează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Totodată, MAE precizează că activitatea secției consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente", transmit autoritățile.

Nu este primul caz de infecție cu coronavirus într-o reprezentanță diplomatică a României, două cazuri fiind depistate și la Madrid, iar un alt caz la Ambasada din Luxemburg.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut puternic în ultimele zile în Franța. Conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, au fost înregistrate 40.723 de cazuri cu 2.606 decese.

XS
SM
MD
LG