Linkuri accesibilitate

Roșia Today News - Știri care ne-au făcut să râdem


Gabriela Firea vrea închiderea școlilor
Gabriela Firea vrea închiderea școlilor

Închiderea teatrelor si stadioanelor este o măsură probabil bună, împotriva răspândirii virusului gripal. Este totuși ceva destul de greu de înțeles. Dacă vrem să evitam aglomerația de ce se închid teatrele si funcționează metroul si autobuzele? E ilogic.


Cea mai mare aglomerație este în metrou, se știe. La orele de vârf se calcă oamenii în picioare. Ca să se regleze acest aspect ,Gabriela Firea a găsit soluția, să se închidă și școlile și grădinițele. Copiii să nu mai meargă la școală, să meargă, mai bine, cu părinții la mall.

  • Un tânăr din jud. Iași s-a dus la Pașcani să dea proba practică la examenul auto, deși era izolat la domiciliu. Suspect de infectare cu coronavirus și consemnat la domiciliu, tânărul le-a povestit funcționarilor de la Direcția de Sănătate Publică că s-a dus la examen deoarece se simte bine si nu-l doare nimic. Când i s-a spus că e bolnav asimptomatic, el a răspuns că nu are „asimptomatic nicăieri, nici la cap, nici la plămâni”. Ca pedeapsă organele abilitate nu l-au amendat, dar l-au obligat ca pe timpul carantinei să scrie de 100 de ori cuvântul „asimptomatic” pe un caiet dictando. Problema este că la două zile după aceea tânărul a fost găsit umblând disperat prin Pașcani și întrebând oamenii dacă au „dictando” să-i dea și lui cineva că are nevoie, la schimb el oferindu-le „asimptomatic”. Oamenii i-au dat ce-au putut, o bere, o pâine, o bătaie în funcție de dispoziția și posibilitățile fiecăruia.
  • Pe internet a devenit viral filmulețul având-o drept protagonistă pe Cornelia Malac, șefa Direcției de Sănătate Publică Timiș, care nu a reușit să lege două propoziții cap-coadă despre coronavirus fie ”din cauza oboselii”, fie din pricina ”luminii puternice” din cameră. Doamna respectivă, susținută la șefia DSP de amicii din PSD și ulterior PNL, a dat asigurări că ”nu vorbele contează, ci faptele”. Iar faptele dumneaei spun că analfabetismul rămâne un criteriu de bază atunci când politicienii decid să aleagă cea mai potrivită persoană pentru funcții de conducere în instituțiile statului.
  • În sfârșit, România a reușit să câștige un proces cu frații Micula, proprietarii unor fabrici de spirtoase și sucuri foarte colorate. Florin Cîțu a anunțat jubilând că respectivii afaceriști sunt buni de plată pentru suma de 4,5 milioane de euro, cât ar fi reprezentat cheltuielile de judecată. Frații Micula au câștigat procesul în care încasează de la statul român peste 300 de milioane de euro și l-au pierdut pe cel în care trebuie să plătească 4,5 milioane. Cam asta este diferența dintre șmecherie și prostie.
  • Cu surle, trâmbițe și geci inscripționate special pentru eveniment, Iohannis și Orban au lansat în județul Dâmbovița campania ”O pădure cât o țară”. În paralel, hoții de lemne taie în neștire păduri întregi în cadrul acțiunii sugestiv intitulate: Nu puteți planta voi, cât putem fura noi. Ceea ce se știe de peste 30 de ani.
  • Fostul premier italian Silvio Berlusconi (83 de ani) s-a despărțit de iubita lui mai tânără cu 49 de ani și s-a îndrăgostit de o femeie de care îl desparte 54 de ani - Marta Fascina (29 de ani), ex-manechin. Actuala iubită spune să s-a îndrăgostit de Berlusconi la o gală de caritate pentru ajutorarea fotbaliștilor plătiți mizer (sub 25.000 de euro pe lună), unde fostul premier a donat casetele video cu petrecerile bunga-bunga de la vila sa de lângă Milano.​

Acesta este un text satiric, iar opiniile autorilor nu coincid neapărat cu poziția Europei Libere

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG