Linkuri accesibilitate

Scandal în guvernul Dăncilă: două secretare de stat se judecă pentru încălcarea dreptului la onoare


Portalul instanțelor confirmă înregistrarea acțiunii civile
Portalul instanțelor confirmă înregistrarea acțiunii civile

Secretarul de stat în ministerul Sănătății, Rodica Nassar, o dă în judecată pe Aurelia Drăghici, director al Agenției pentru Egalitatea de Șanse, funcție cu același rang de secretar de stat în guvernul PSD, condus de Viorica Dăncilă.

Dosarul civil al celor două doamne secretar de stat a fost înregistrat la Judecătoria Sector 2, București, pe data de 30.01.2019.

Conform unor surse din PSD, consultate de Europa Liberă, cearta ar fi început într-o ședință a PSD sector 2, în care doamna Drăghici, șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse, ar fi folosit un limbaj deplasat față de doamna Nassar, secretar de stat în ministerul Sănătății.

Rodica Nassar este sora primarului sectorului 2 din capitală, Mugur Toader. Este membru PSD din 1993 și a fost deputat al formațiunii timp de 16 ani.

Aurelia Drăghici este medic primar, a fost inspector în Ministerul Sănătății și director interimar al Institutului Cantacuzino. Drăghici a devenit faimoasă printr-o declarație din 2018 în care se întreba „De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?”

Nici Nassar nu este lipsită de controverse. Cea mai recentă este din 2018, când a reprezentat ministerul Sănătății la o gală, unde organizatorii au premiat-o pe militanta anti-vaccin Olivia Steer pentru „rolul său activ în societate”.

Contactată de Europa Liberă, Nassar nu a dorit să ofere detalii despre conținutul remarcilor făcute de Drăghici. Secretarul de stat în ministerul Sănătății a precizat însă că speră ca disputa „să fie rezolvată în interiorul partidului și [Drăghici] să-și ceară scuze”.

XS
SM
MD
LG