Linkuri accesibilitate

Scandalul angajărilor de la Apele Române: de ce a rămas directorul tehnic fără funcție


Gabi Musteață a povestit în reportajul Recorder cum o tânără fără cunoștințe tehnice a fost angajată la ABA Bârlad Prut

Directorul tehnic Gabi Musteață, din cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad, și-a încheiat raportul de muncă în cursul zilei de marți. Musteață este cel care a stat la baza unui reportaj viral realizat de Recorder, care a dezvăluit cum o tânără fără cunoștințe tehnice a fost angajată în cadrul instituției.

Într-un comunicat de presă, Apele Române arată că Musteață a rămas fără post din cauza unor modificări de organigramă ale tuturor Administrațiilor Bazinale de Apă care au fost realizate în luna noiembrie 2020. Atunci, s-a decis comasarea activităților de exploatare a lucrărilor hidrotehnice și dezvoltarea investițiilor și a rezultat, la nivelul fiecărei ABA, departamentul Exploatare Mentenanță și Investiții.

„În acest context, domnului Musteață Gabi i s-a oferit postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanță și Investiții, pe o perioadă determinată de 30 zile, conform prevederilor în vigoare. Până la data modificării organigramei, acesta a ocupat funcția de director tehnic Exploatare Lucrări hidrotehnice (interimar)”, au precizat reprezentanții Apelor Române.

Aceștia au mai arătat că în perioada noiembrie 2020-16 decembrie 2020 Gabi Musteață s-a aflat în concediu medical. „La revenirea din concediul medical, i s-au prezentat documentele prin care era numit în funcție, precum și fișa de post, singura pe care a semnat-o, dar cu obiecții. Aceleași documente i s-au înaintat din nou, cu adresă oficială, iar angajatul și-a exprimat dezacordul cu privire la numirea temporară pe postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanță și Investiții”.

Lui Gabi Musteață i s-ar fi propus și unul dintre posturile vacanțe de inginer, însă a refuzat.

Fostul director tehnic de la ABA Prut dezvălui în reportajul realizat de Recorder cum Simona Iancu, o tânără din Iași, a fost angajată la ABA Bârlad-Prut deși nu are experiență și cunoștințe în domeniu. Potrivit Apelor Române, pe 4 februarie Simona Iancu a demisionat.

XS
SM
MD
LG