Linkuri accesibilitate

Schema de ajutor pentru companiile mari, operaţională săptămâna viitoare


România - Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunțat joi la începutul ședinței de guvern că schema de garantare a creditelor pentru companiile mari va deveni operaţională de săptămâna viitoare.

„Astăzi am finalizat Convenţia cu EximBank, trece după aceea în Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări de la EximBank”, a declarat ministrul de Finanțe.

„Convocaţi CIFGA şi luaţi odată decizia, pentru că este o aşteptare mare în privinţa acestei scheme de ajutor de stat. Am aplicat pentru IMM-uri, trebuie să oferim această schemă şi pentru companiile mari. Deci, săptămâna viitoare va fi operaţionalizată", a spus premierul Ludovic Orban.

Trecerea la un nou model de creștere economică care să producă tranziția spre o economie durabilă, care să nu mai fie bazată pe consum drept vector de creștere, granturi și programe de investiții pentru IMM-uri și companii mari, măsuri pentru ocuparea forței de muncă, inclusiv prin readucerea în țară a lucrătorilor români din străinătate, sunt principalele prevederi pe care Guvernul României le-a trecut în programul de relansare economică post-pandemie.

Unul din pilonii de sprijin ai acestui program de relansare economică îl reprezintă oferirea de granturi de sprijin pentru companii.

Guvernul mai propune înființarea Fondului Român de Investiții (pentru finanțarea unor investiții în domenii de interes strategic), respectiv înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare (instituție de credit pentru proiecte de investiții).

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG