Linkuri accesibilitate

22 de şcoli din Franța, închise din cauza cazurilor de COVID-19 la 4 zile de la redeschidere


Franța - Copii cu măști de protecție la ceremonia de deschidere a noului an școlar, 1 septembrie
Franța - Copii cu măști de protecție la ceremonia de deschidere a noului an școlar, 1 septembrie

Franța se confruntă cu apariția cu apariția cazurilor de coronavirus în școli, la doar patru zile după ce 12 milioane de elevi s-au întors la școală odată cu noul an școlar care a început pe 1 septembrie.

Ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer a arătat că 22 de școli care au trebuit să fie închise după depistarea unor cazuri de coronavirus.

O problemă similară a fost întâlnită și în Berlin odată cu redeschiderea școlilor. Aici, au fost înregistrate cazuri de coronavirus în 41 din cele 825 de școli, la două săptămâni de la începutul noului an școlar.

„În Franţa continentală au fost închise 12 şcoli dintr-un total de peste 60.000, ceea ce reprezintă un număr mic. Adăugând 10 şcoli din La Reunion (insulă), numărul acestora este de 22", a spus Blanquer pentru postul de radio Europa 1, citat de agenția Reuters.

Chiar dacă oficialul afirmă că este un număr mic, unii părinţi şi sindicate ale profesorilor şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la redeschiderea şcolilor având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19.

Franța a înregistrat două zile consecutive cu peste 7.000 de noi cazuri, iar media pe șapte zile de noi cazuri de coronavirus depășește valorile înregistrate în perioada de carantină.

De la începutul pandemiei, Franța a înregistrat peste 300.000 de cazuri și peste 30.000 de decese, fiind a 16-a cea mai afectată țară din lume ca număr de cazuri și a șaptea ca decese.

XS
SM
MD
LG