Linkuri accesibilitate

Școlile din București rămân închise încă 14 zile. Nu se introduc noi măsuri


Orele se vor desfășura în online până pe 16 noiembrie

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis să mențină școlile din București pentru încă două săptămâni, până pe 16 noiembrie. Cursurile se desfășoară deja în online din 20 octombrie ca urmare a depășirii ratei de incidență de trei cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a declarat că alte măsuri restrictive nu vor fi introduse, iar autoritățile se vor concentra pentru respectarea de către populație a măsurilor în vigoare.

Traian Berbeceanu a mai arătat că în ședință s-a discutat și despre măsura închiderii parcurilor pe timp de noapte, dar nu a fost până la urmă adoptată, deoarece „nu poate Comitetul să adopte această măsură, fiind vorba despre prezumtive îngrădiri de drepturi și libertăți”, o astfel de măsură putând fi luată prin hotărâre de guvern.

El a arătat că la nivel de prefectură s-a stabilit ca activitatea să se desfășoară în două ture pentru a se evita aglomerațiile.

Cu privire la carantinarea unor străzi, primarul general Nicușor Dan a spus că este „o decizie eventuală, o ipoteză”. El a arătat că întâi trebuie să fie operaționalizat sistemul de urmărire a cazurilor confirmate.

„Haideți să nu privim la astfel de scenarii, să privim la măsurile care sunt în vigoare și care urmează să fie menținute în următoarele două săptămâni. Sunt aspecte tehnice, care se iau cu consultarea structurilor de ordine și siguranță publică, cu consultarea medicilor. (...) Nu suntem într-o astfel de situație”, a completat Traian Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a cerut ca în termen foarte scurt fiecare primărie de sector să prezinte o situație a piețelor, cu plan foarte bine pus la punct, cu circuite pentru evitarea aglomerațiilor.

Traian Berbeceanu, rata de infectare în București este în continuă creștere și a ajuns la 3,91 la mie, față de 3,79 cu o zi în urmă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG