Linkuri accesibilitate

Secretarii de stat propuși de Alianța USR PLUS. La Cultură va fi Iulia Popovici


Dan Barna ți Dacian Cioloș, liderii Alianței USR PLUS
Dan Barna ți Dacian Cioloș, liderii Alianței USR PLUS

Alianța USR PLUS a decis, în şedinţa de luni seară, patru dintre secretarii de stat pe care îi va trimite în Guvernul Cîţu, dar şi un subsecretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe, anunță conducerea alianței într-un comunicat de presă.

Ministerul Culturii- Iulia Popovici

Este critic de teatru și curator de artele spectacolului, expert în programe culturale românești și europene, autoare de cărți despre sectorul cultural independent, iar în 2016 a fost consilier al ministrului Culturii Corina Șuteu. Este unul dintre fondatorii ATIC (Asociația Trans-sectorială a Independenților din Cultură), organizație de advocacy și asistență pentru lucrătorii culturali independenți. În ultimii 15 ani, a fost redactor al revistei „Observator cultural”.

Ministerul Educaţie (responsabil pentru Relaţia cu Parlamentul)- Radu Szekely

Este fondatorul Școlii Finlandeze de la Sibiu cu o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Experiența în educație a dobândit-o atât la firul ierbii, cât și la nivel de elaborare și evaluare de politici educaționale. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare.

Minsterul Tineretului și Sportului- Adrian-Ștefan Cârstea

Este absolvent al Universității Politehnica București și de 15 ani antreprenor, pasionat de sport. În urmă cu patru ani în partidul Uniunea Salvați România, filiala Argeș.

Ministerul Energiei- Vlad Sincă

Este economist cu o experiență de zece ani în domeniul energiei, în poziții de management la diferite companii. A devenit membru USR în 2018.

Ministerul Afacerilor Externe- subsecretar de stat Mihai Sandu

A fost Consilier în Administrația Prezidențială și Expert în Parlament și în Ministerul Afacerilor Externe, are două facultăți și un masterat absolvite și un doctorat în an terminal în domeniul științelor politice.

Funcţiile de secretar de stat la Dezvoltare, Muncă şi Finanţe vor fi stabilite în următoarea şedinţă, care cel mai probabil va avea loc tot săptămâna aceasta.

XS
SM
MD
LG