Linkuri accesibilitate

Secretarul american al Transporturilor, Elaine Chao, și-a dat demisia


SUA - Secretarul american al Transporturilor, Elaine Chao

Secretarul pentru Transporturi, Elaine Chao, a anunțat joi că demisionează, devenind primul membru al Cabinetului care a părăsit administrația în urma răspunsului președintelui Donald Trump dat mulțimii de susținători care au luat miercuri Capitoliul cu asalt.

„A fost o onoare să servesc Departamentul Transporturilor din SUA”, a postat ea pe Twitter, citată de CNN, într-o declarație prin care și-a anunțat demisia.

Chao a scris că va demisiona efectiv luni și că este „profund tulburată” de evenimentele „pe deplin evitabile” de la clădirea Capitolului.

„Sunt extrem de mândră de numeroasele realizări pe care am reușit să le realizăm împreună pentru țara noastră și nu voi uita niciodată angajamentul pentru acest departament și Statele Unite ale Americii”, a mai scris C

Ea a adăugat că-l va ajuta pe secretarul desemnat de la Transporturi, Pete Buttigieg, în preluarea departamentului.

Chao ar fi decis să demisioneze după insurecția de la Capitoliu și răspunsul președintelui la aceasta, a declarat un înalt oficial al administrației.

"Astăzi, au fost multe căutări de suflet și discuții", a spus oficialul. „Evident, a fost ceea ce trebuie făcut”. Oficialul a declarat că decizia lui Chao de a demisiona luni - nu imediat - a fost făcută pentru a oferi personalului ei timp pentru o plecare organizată și pentru a putea face tranziția către noua conducere.

Chao s-a sfătuit cu personalul ei și soțul ei, liderul majorității din Senat, Mitch McConnell, înainte de a decide să demisioneze.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG