Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, la București în perioada 28-30 noiembrie


Secretarul de stat american, Antony Blinken, va participa la summitul miniștrilor de externe ai NATO de la București

Secretarul de stat Antony J. Blinken se va deplasa la București în perioada 28-30 noiembrie, unde va participa la Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO, transmite Departamentul de Stat al SUA.

Reuniunea miniștrilor de externe ai NATO se va concentra pe războiul Rusiei împotriva Ucrainei, implementarea noului concept strategic al NATO, inclusiv provocările din partea Republicii Populare Chineze, securitatea energetică, protecția infrastructurii critice și eforturile NATO de a construi capacitatea și de a consolida rezistența în Bosnia și Herțegovina, Georgia și Moldova.

În timp ce se află la București, secretarul de stat american și premierul român Nicolae Ciucă vor vizita expoziția – Noi, oamenii – 25 de ani de parteneriat strategic – care celebrează momentele cheie ale parteneriatului SUA-România din 1997, arată sursa citată.

Secretarul Blinken va avea întrevederi separate cu președintele României Klaus Iohannis, ministrul român de externe Bogdan Aurescu și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg și va participa la un dineu de lucru cu ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG