Linkuri accesibilitate

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo: „Dorim un rezultat bun pentru poporul belarus și vom acționa în acest sens”


Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo
Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat Europei Libere că Statele Unite vor întreprinde acțiuni în vederea unui „rezultat bun pentru poporul” Republicii Belarus, unde autoritățile au recurs la represalii împotriva opoziției care contestă rezultatele alegerilor prezidențiale din 9 august.

„Dorim un rezultat bun pentru poporul belarus și vom acționa în acest sens”, a spus Pompeo într-un interviu, în timpul vizitei sale de miercuri în Cehia.

Ceva mai devreme, el a condamnat felul în care s-au desfășurat alegerile în Belarus, încheiate cu obținerea unui al șaselea mandat consecutiv de liderul autoritar Alexandr Lukașenko.

Oficialul american a criticat violența împotriva protestatarilor pașnici, care au ieșit în stradă după alegerile prezidențiale și au spus că rezultatele ar fi fost trucate.

Statele Unite încă nu au decis care este răspunsul potrivit, dar vor colabora cu partenerii europeni pentru a stabili acțiunile de întreprins, a mai declarat Pompeo în interviul pentru Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG