Linkuri accesibilitate

Secretarul general al guvernului, Antonel Tănase, demisionează la cererea lui Nicolae Ciucă


Antonel Tănase, șeful Secretariatului General al Guvernului

Antonel Tănase a demisionat din funcția de secretar general al guvernului după ce premierul interimar Nicolae Ciucă i-a solicitat să părăsească funcția.

Îmi depun demisia azi. Mi s-a cerut și m-am conformat. Nu mă cramponez de funcție”, a declarat Antonel Tănase pentru G4Media.

Antonel Tănase a fost numit în funcția de Secretar general al Guvernului pe data de 6 noiembrie 2019, la două zile după ce Ludovic Orban a preluat funcția de prim-ministru.

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Înlăturarea lui Antonel Tănase din poziția de secretar general este prima decizie luată de Nicolae Ciucă de la preluarea interimară a conducerii guvernului după demisia de luni seară a lui Ludovic Orban.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat marți prioritățile guvernului, printre care gestionarea pandemiei COVID 19, finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021. Ciucă rămâne și ministru al Apărării.

În perioada următoare vom continua să focalizăm atenția guvernului pe prioritățile legate de gestionarea pandemiei COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectați de această criză și de asemenea ne vom focaliza atenția pe ceea ce înseamnă finalizarea anului financiar 2020 și pregătire a anului financiar 2021”, spune Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă va conduce interimar guvernul până la formarea unei majorități parlamentare care să formeze noul guvern. El este cotat cu șanse importante să fie desemnat premierul acestui nou guvern de către președintele Iohannis.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG