Linkuri accesibilitate

Șefa OMV Petrom: 9.000 de oameni vor fi implicați direct sau indirect în proiectul Neptun Deep


Șefa OMV Petrom: 9.000 de oameni vor fi implicați direct sau indirect în proiectul Neptun Deep
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:34 0:00

Potrivit CEO-ului OMV Petrom, Christina Verchere, construcția fizică a proiectului Neptun Deep va începe în 2014 și va dura trei ani. 300 de angajați ai OMV Petrom vor lucra în acest proiect, dar investiția va implica direct sau indirect nouă mii de oameni.

Pe 3 august 2023, compania OMV Petrom a anunțat semnarea contractului cu Saipem S.p.A. și Saipem Romania SRL pentru lucrări de proiectare, achiziții, construcție, instalare și punere în funcțiune a infrastructurii necesare pentru Neptun Deep.

Valoarea contractului este de 1,6 miliarde euro, adică aproximativ 8 miliarde de lei. Contractul se întinde până în 2027.

Separat, OMV Petrom a alocat 600 de milioane de lei pentru investiții în proiectul Neptun Deep încă din acest. OMV a alocat pentru investiții, în acest an, 2,9 miliarde de lei.

Semnarea acestui contract „marchează începerea fazei de execuție", a explicat CEO – ul OMV Petrom, Christina Verchere.

Neptun Deep este proiectul prin care companiile OMV Petrom și Romgaz vor să scoată din anul 2027, gaze din Marea Neagră.

Se estimează că rezervele din perimetrele Neptun Deep sunt de 100 de miliarde de metri cubi de gaze. Cantitatea reprezintă consumul României de gaze pe zece ani. Iar extragerea unor asemenea cantități va face din România cel mai important producător de gaze din Uniunea Europeană.

XS
SM
MD
LG