Linkuri accesibilitate

Șefii spionilor din SUA și Marea Britanie laudă incursiunea „îndrăzneață” a Ucrainei în Rusia


 Richard Moore, șeful serviciului de informații MI6 din Marea Britanie
Richard Moore, șeful serviciului de informații MI6 din Marea Britanie

Șefii agențiilor de informații externe britanice și americane au declarat, pe 7 septembrie, că incursiunea surpriză a Ucrainei în Rusia este o realizare semnificativă care ar putea schimba narațiunea războiului.

Ei au cerut aliaților Kievului să nu fie reținuți de amenințările rusești de escaladare.

Richard Moore, șeful MI6, a spus că ofensiva surprinzătoare a Kievului din august de a ocupa teritoriul din regiunea Kursk a fost „îndrăzneață din partea ucrainenilor, pentru a încerca să schimbe jocul”.

El a spus că ofensiva „a adus războiul acasă rușilor de rând”.

Vorbind alături de Moore la un eveniment public comun la Londra, directorul CIA, William Burns, a spus că ofensiva a fost o „realizare semnificativă” care a expus vulnerabilitățile armatei ruse.

Burns a mai spus că Occidentul ar trebui să fie „conștient” de riscul de escaladare, dar să nu fie „intimidat în mod inutil” de zgomotul „săbiilor rusești”.

Vineri, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia a pierdut în regiunea Kursk 6.000 de soldați, uciși sau răniți, într-o lună de zile de când ucrainenii au lansat cea mai amplă operațiune de pe teritoriul Federației Ruse.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

XS
SM
MD
LG