Linkuri accesibilitate

Șefii de la Facebook, Google și Twitter, audiați în Senatul american privind pozițiile părtinitoare de pe platformele lor


SUA - Șefi din cadrul Facebook, Google și Twitter la o audiere precedentă din Congres

Directorii executivi ai Facebook, Twitter și Google vor fi audiați miercuri în Senatul american la invitația republicanilor care acuză că platformele giganților din domeniul tehnologic sunt părtinitoare împotriva conservatorilor.

Cu mai puțin de o săptămână până la alegerile prezidențiale din SUA, președintele Donald Trump și alți republicani s-au plâns că platforme nu doar că sunt părtinitoare, dar suprimă vocile cu viziuni conservatoare.

Nemulțumirile lor au crescut mai mult săptămâna trecută când Facebook și Twitter au acționat pentru a limita răspândirea unei știri politice neverificate din New York Post privindu-l pe candidatul democraților Joe Biden.

Povestea, care nu a fost confirmată de alte publicații media, cita mailuri neverificate de la fiul lui Joe Biden, Hunter, în timpul în care a făcut parte din conducerea companiei energetice ucrainene Burisma.

Trump a acuzat rețelele de socializare că vor să suprime distribuirea știrii. Companiile au respins acuzațiile că sunt părtinitoare, dar au ezitat în a explica cât de mult ar trebui să intervină pentru a bloca sau a restrânge un conținut anume.

În cadrul audierilor sunt așteptate propuneri pentru revizuirea protecțiilor legale pentru discuțiile din spațiul online. Criticii spună că protecția legală de care se bucură companiile în fața răspunderii legale față de ce postează utilizatorii platformelor le-a permis să renunțe la responsabilitatea de a modera imparțial conținutul.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG