Linkuri accesibilitate

Șeful Consiliului Județean Bihor, amendat pentru că a mers la pescuit. „Nu trebuia să cedez acestei ispite”


Președintele Consiliului Județean Bihor, Pasztor Sandor, a recunoscut, într-o postare pe pagina sa personală de Facebook că, joi dimineață, s-a oprit să pescuiască la un lac lângă Oradea și a fost sancționat de poliție cu 5.000 de lei.

El și-a cerut scuze pentru că „a încălcat reguli valabile pentru noi toți” și mărturisește că nu trebuia să cedeze „acestei ispite”.

„Poliția m-a sancționat justificat, la fața locului cu o amendă de 5.000 de lei. Mâine dimineața [vineri, n.r.], primul lucru pe care am să-l fac va fi plata acestei amenzi și voi transfera o sumă similară unei asociații caritabile. Regret sincer atitudinea mea nedemnă și îmi cer scuze tuturor”, a scris președintele Consiliului Județean Bihor.

Prin ordonanță militară, pescuitul sportiv nu este permis.

De altfel, Grupul de Comunicare Strategică a explicat că „În cazul pescuitului sportiv, chiar dacă acest tip de activitate se practică în general în mod independent și nu în grup, nu este prevăzută ca o deplasare cu caracter justificat sau legată de activitatea fizică individuală. Pot exista situații când locul de pescuit se află în proximitatea locuinței (exemplu: locuința se află pe malul unui lac) situație în care, se poate îndeplini cerința prevăzută de articolul 1 litera e), din Ordonanța militară numărul 3, respectiv sunt permise deplasările scurte, în apropierea locuinței, pentru activitate fizică individuală. Prin ordonanța militară numărul 8 este reglementat și permis pescuitul comercial, nu și cel sportiv sau de agrement.”

Jurnaliștii cotidianului Bihoreanul scriu că șeful CJ Bihor, care deține și funcția de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, era însoțit de mai multe persoane.

XS
SM
MD
LG