Linkuri accesibilitate

Șeful Jandarmeriei Române, audiat la DNA. Bogdan Enescu respinge o demisie


Romania, Bogdan Enescu -șeful Jandarmeriei Române

Șeful Jandarmeriei Române, Bogdan Enescu, s-a prezentat joi în fața procurorilor DNA pentru a răspunde acuzațiilor că și-a ponta ilegal ore suplimentare și astfel a încasat bani în plus.

Șeful Jandarmeriei nu a vrut să facă declarații la sosire, spunând că este o fază nepublică a procesului penal și că va vorbi „la momentul potrivit”. El nu a venit alături de un avocat.

Întrebat însă de o posibilă demisie, Bogdan Enescu a respins o astfel de posibilitate.

„Sub nicio formă nu intrăm în astfel de speculații”, a replicat el.

La DNA sunt așteptați și foștii șefi ai Jandarmeriei, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea.

Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de DNA pentru că ar fi încasat ilegal sute de ore suplimentare, prejudiciul fiind de peste 80.000 de lei, conform informațiilor G4Media.

În iulie, Direcția Generală de Audit Intern a Ministerului Afacerilor Interne a declanşat verificări la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR) și, apoi, a sesizat DNA.

Șeful Jandarmeriei și foștii șefi au fost puși sub urmărire penală pentru infracțiunea de uzurpare a funcției din Codul penal coroborate cu articolul 13 indice 2 din legea 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG