Linkuri accesibilitate

Senat: Legea privind autonomia Ținutului Secuiesc, respinsă cu majoritate de voturi


Imagine din Senatul României
Imagine din Senatul României

Senatorii români, întruniți miercuri în ședință de urgență, au respins cu 126 de voturi la 9, proiectul UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc, adoptat în urmă cu o zi, tacit, în Camera Deputaților.

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un atac virulent la adresa PSD, pe care l-a acuzat că s-a înțeles cu UDMR pentru a face proiectul trecut în Cameră.

„Bună ziua, dragi români! Jó napot kívánok, PSD! Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!”, a spus președintele într-o declarație de presă făcută la nici 24 de ore după ce proiectul UDMR a fost adoptat tacit în Camera Deputaților.

Citește și:

XS
SM
MD
LG