Linkuri accesibilitate

Senatoarea Diana Şoşoacă, exclusă din AUR


Diana Șoșoacă, în prima zi la Parlament.

UPDATE: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) precizează într-un comunicat de presă, transmis după ce mai mulți membri ai formațiunii au confirmat excluderea Dianei Șoșacă, faptul că, în cazul acesteia, este vorba despre „retragerea sprijinului politic”. Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a explicat pentru G4Media.ro, că Diana Șoșoacă nu avea cum să fie exclusă din partid pentru că nu a devenit niciodată, oficial, membru AUR, ci semnase doar o adeziune formală.

În mod oficial, AUR anunță „Retragerea sprijinului politic acordat dnei Diana Șoșoacă Ivanovici, având în vedere că domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR”.

Senatoarea Diana Şoşoacă a fost exclusă din Alianţa pentru Unirea Românilor, au confirmat surse din partid pentru Europa Liberă. Liderii AUR sunt nemulțumiți de comportamentul și „personalitatea vulcanică” a senatoarei, au spus sursele citate pentru Europa Liberă. Decizia finală va fi luată în Biroul Național de conducere al AUR, dar din informațiile Europei Libere toți senatorii partidului au fost de acord cu exluderea Dianei Șoșoacă. În același timp cu Șoșoacă a fost exclus și deputatul AUR de Bihor -Mihai Lasca.

Contactat de Europa Liberă, senatorul Sorin Lavric spune că excluderea Dianei Șocoacă este o decizie luată la nivel de partid. Totul a pornit de la cearta provocată de Diana Șoșoacă miercuri în plenul Senatului.

Totul a plecat de scandalul, de la cearta, pe care colega noastră a provocat-o în plenul Senatului, insultând-o pe doamna președinte Anca Dragu și pe secretarul general Ciprian Bucur. Noi avem câteva minute alocate pentru declarații politice și ea nu a mai avut timp și a declanșat un scandal insultându-i. Iar eu eram acolo în dreapta dnei Anca Dragu, pentru că eram secretarul în Biroul Permanent. Femeia asta ne pune într-o lumină atât de proastă încât nu putem suporta o asemenea atitudine obraznică, de ceartă, de magalagioaică pur și simplu. Cearta asta a continuat în biroul lui Claudiu Târziu, unde ne-am întânit toți trei. Doamna este colerică, agresivă și nu se poate opri să se certe”, ne-a declarat Lavric.

Miercuri după amiază, deputatul AUR Dan Tanasă a explicat că decizia a fost luată „la capătul unui lung şir de întâmplări” şi că orice membru al formaţiunii trebuie să respecte statutul partidului precum şi cel de demnitar al statului român, scrie News.ro.

Din păcate, vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Târziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizia luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, a declarat Dan Tanasă miercuri după-amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Primele semne ale unor disensiuni în AUR) au apărut imediat după incendiul de la Spitalul ”Matei Balș”, când senatoarea Diana Șoșoacă și co-președintele partidului, George Simion, au participat separat la diferite manifestații de protest împotriva guvernului.

După ce s-a remarcat la mai multe proteste anti-mască și împotriva măsurilor de restricție de anul trecut, Diana Șoșoacă a fost aleasă senatoare AUR la Iași.

A ieșit în evidență și prin aparițiile sale la diferite televiziuni sau pe pagina ei de Facebook în care îi îndemna pe oameni să nu poarte mască. A fost avocata IPS Teodosie pe care l-a apărat în instanță în urma scandalului cu pelerinajului de Sfântul Andrei.

Diana Șoșoacă nu a purtat mască la Cotroceni, la consultările partidelor cu președintele Klaus Iohannis, episod povestit cu lux de amănunte pe Facebook.

Nici în Senat, Șoșoacă nu a purtat mască în primele zile, dar în cele din urmă a început să poarte o mască transparentă spunând că nu vrea ca ceilalți parlamentari să stea cu frica de infectare.

 • 16x9 Image

  Andreea Ofițeru

  Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

  A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

  Este licențiată în Filosofie și absolventă a unui masterat în Istoria Filosofiei şi Filosofia Culturii la Universitatea din București. Între 2011-2013 a urmat un program de pregătire pentru profesioniștii din mass-media: International Media Innovation Management- masterat în jurnalism, comunicare și management, organizat de Berlin University for Professional Studies&Vienna Association for Media Education and Training.

  A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est. 

  OfiteruA@rferl.org 

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG