Linkuri accesibilitate

Senatorul Fenechiu retrage proiectul prin care SRI și STS urmau să asigure securitatea cibernetică a portalului avocaților


Senatorul Daniel Fenechiu a dat înapoi după presiunile societății civile împotriva proiectului său de lege care permitea ca SRI și STS să asigure securitatea portalului avocaților.
Senatorul Daniel Fenechiu a dat înapoi după presiunile societății civile împotriva proiectului său de lege care permitea ca SRI și STS să asigure securitatea portalului avocaților.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a anunțat că renunță la proiectul prin care SRI și STS urmau să asigure securitatea cibernetică a portalului avocaților după reacțiile din spațiul public.

„Cererea de retragere din circuitul legislativ a Propunerii legislative privind serviciile profesionale efectuate de avocat in format electronic- B47/2023, a fost inregistrata la Biroul Permanent al Senatului. Dupa ce Biroul Permanent va lua act de cerere, propunerea va fi retrasa si arhivata”, a anunțat senatorul pe pagina sa de Facebook.

Fenechiu și-a motivat demersul prin „dorința inițiatorilor de a nu compromite perspectiva digitalizării profesiei de avocat”.

Proiectul lui Fenechiu a atras criticile avocaților și ale societății civile din cauza prevederilor legate de securitatea cibernetică. Documentul stabilește realizarea unui portal prin care asociația profesională a avocaților să-și digitalizeze activitatea cu ajutorul SRI și STS.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG