Linkuri accesibilitate

Senatorul Goțiu acuză că a fost amenințat cu moartea în timp ce documenta tăieri ilegale de păduri


Mihai Goțiu, senator USR.

Senatorul USR Mihai Goțiu afirmă că a fost victima unei tentative de intimidare vineri în timp ce documenta tăierile ilegale de arbori din Munții Gilăului, pe valea Someșului Rece, în județul Cluj.

Senatorul a arătat că a fost urmărit de pădurari și amenințat cu moartea.

„Să-ți amintești de 2 noiembrie anul trecut! Asta i-a spus un pădurar lui Horea Petrehuș, de la Asociația Valori Superioare, după ce tocmai coborâsem dintr-o pădure din Munții Gilăului, unde am descoperit urmele unor tăieri ilegale de păduri. Pe 2 noiembrie, anul trecut (2019), a fost… Sâmbătă Morților.

”Mesajul” a venit după ce același pădurar ne urmărise și la urcare și încercase să ne oprească să ajungem în pădure. De altfel, documentarea am făcut-o după ce zilele trecute am primit informații conform cărora inspectori ai Gărzii Forestiere Cluj ar fi fost amenințați pentru a stopa un control în zonă!", a scris Mihai Goțiu pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al USR, pădurarul ar fi angajat al Ocolului Silvic Horea Apuseni, ocol silvic privat despre care presa a relatat că ar fi controlat şi protejat de deputatul PNL de Alba Corneliu Olaru, membru al Comisiei pentru Agricultură şi Silvicultură din Camera Deputaţilor.

Mihai Goţiu spune că va sesiza organele competente privind cele întâmplate.

„Evident, voi sesiza oficial Ministerul şi Garda Forestieră. Voi solicita un control extins în toată zona. Şi mă voi lupta ca „DNA-ul Pădurilor” să devină cât mai repede realitate. Dar, până atunci, mă bazez şi pe sancţiunea voastră: pe 27 septembrie şi pe 6 decembrie: LA VOT! Şi să nu vă mai plângeţi că rămânem fără păduri dacă îi mai votaţi tot pe cei care susţin jefuirea şi distrugerea pădurilor, care îi acoperă pe pădurarii de genul celui care a încercat să ne intimideze azi, care blochează DNA-ul Pădurilor şi legile anti-hoţie! Şi care se mai şi aşteaptă să primească pensii speciale pentru „munca” lor „în slujba cetăţenilor””, arată Mihai Goţiu.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG