Linkuri accesibilitate

Senatorul PNL Eugen Pârvulescu, sub control judiciar


Senatorul a fost pus sub control judiciar pentru că a făcut presiuni la Ambulanța Teleorman să obțină subiectele de concurs pentru protejații săi care concurau pentru posturile de asistent și șofer de ambulanță

Senatorul liberal Eugen Pîrvulescu a fost pus 60 de zile sub control judiciar de procurorii anticorupție pentru că le-a cerut membrilor comisiei de concurs de la Ambulanța Teleorman să-i dea subiectele de la concursul organizat pentru ocuparea unor posturi de asistent medical și șofer de ambulanță și să-i favorizeze pe protejații săi la proba practică și la interviu.

Pîrvulescu este senator PNL și președinte al organizației județene Teleorman și este acuzat de folosirea influenței și autorității pentru obținerea de bunuri sau foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Procurorii spun că, în perioada 28 mai – 20 iunie 2021, senatorul și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al PNL local pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman. El i-a cerut comisiei de concurs „în mod repetat, atât direct cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.”

De asemenea, Pîrvulescu le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să-i favorizeze pe candidații indicați de el și la proba practică / interviu pentru a-i ajuta să promoveze concursul.

Senatorul are obligația ca, în perioada în care se află sub control judiciar să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de punere sub control judiciar și să nu meargă la sediul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman.

Acesta a fost, deja, avertizat de procurori că, în cazul în care încalcă termenii controlului judiciar, măsura se poate oricând preschimba în arest la domiciliu sau ar putea fi chiar arestat.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG