Linkuri accesibilitate

Senatorul PSD, Florian Bodog, rămâne fără titlul de doctor după ce și-a plagiat peste jumătate din teza de doctorat


Florian Bodog a fost ministrul Sănătății în guvernele PSD Grindeanu și Tudose
Florian Bodog a fost ministrul Sănătății în guvernele PSD Grindeanu și Tudose

Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU)a validat rezoluția de retragere a titlului științific de doctor în Management deținut de Bodog cu unanimitate: 37 de voturi din totalul celor 37 de membri prezenți.

Dezvăluirea despre plagiatul lui Bodog a fost făcută de jurnalista Emilia Șercan, pe site-ul PressOne în octombrie 2017. Prima decizie de plagiat a fost dată în iulie 2018 de Comisia de Etică a Universității de Vest (UVT) din Timișoara, acolo unde Bodog a obținut titlul științific de doctor.

Bodog mai este doctor în Științe Medicale, titlu obținut în anul 2001 la Universitatea din Oradea.

Actualul senator PSD și fost ministru nu este singurul politician care primește un verdict de plagiat din partea CNATDCU și își pierde titlul de doctor, cele mai răsunătoare exemple fiind Victor Ponta și Gabriel Oprea.

Cea mai gravă situație în privința plagiatelor este la Academia de Politie, unde, așa cum a arătat tot PressOne, 74,3% dintre tezele susținute în perioada 2011-2016 sunt suspecte de plagiat. 10 dintre tezele identificate cu procente foarte mari de conținut posibil plagiat aparțin unor cadre didactice din Academie, iar alte cinci unor angajați în poziții administrative.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG