Linkuri accesibilitate

Senatul american a aprobat un plan istoric de ajutor economic


Donald Trump a promis să semneze legea imediat ce va ajunge pe biroul său
Donald Trump a promis să semneze legea imediat ce va ajunge pe biroul său

Senatul istoric a aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi un plan de 2 triliarde de dolari menit să ajute persoanele care și-au pierdut locurile de muncă și industriile afectate de pandemia de coronavirus, precum și pentru a oferit miliarde de dolari pentru echipamentul medical necesar de urgență, arată Reuters.

După negocieri aprinse, Senatul, în mod normal extrem de divizat, a adoptat legea cu 96 de voturi pentru și niciunul împotrivă și a trimis proiectul către Camera Reprezentanților care îl va supune vineri la vot.

Președintele Trump, a cărui consilieri au ajutat la negocierea măsurilor bipartizane, a promis să semneze legea imediat ce ajunge pe biroul său.

Pachetul de ajutor, care ar fi cel mai mare adoptat în istorie de Congres, include un fond de 500 de miliarde pentru industriile greu lovite de pandemie și pachete de câte 3.000 de dolari în plăți directe către milioane de familii americane.

Legislația va permite, de asemenea, 350 de miliarde ca împrumuturi pentru afacerile mici, 250 de miliarde de sprijin extins pentru șomaj și 100 de miliarde pentru spitale și sistemul de sănătate.

Pachetul are rolul de a pune lichidități în economia într-un efort de a potoli impactul un pandemii în ascensiune care a ucis peste 900 de persoane și a infectat circa 60.000 de persoane doar în Statele Unite.

Doar alte două state, China și Italia, au mai multe cazuri înregistrate, dar Organizația Mondială a Sănătății a avertizat Statele Unite că ar putea fi următorul focar de coronavirus.

XS
SM
MD
LG