Linkuri accesibilitate

Senatul SUA a aprobat numirea ambasadorului Adrian Zuckerman în România


Avocatul Adrian Zuckerman va prelua mandatul de ambasador de la Hans Klemm.

Senatul american a aprobat, cu 65 de voturi pentru și 30 împotrivă, numirea avocatului Adrian Zuckerman pentru funcția de ambasador al Statelor Unite în România.

Președintele Donald Trump l-a nominalizat pe Zuckerman ca ambasador în România încă din 2018, însă Congresul a încheiat anul fără a aproba numirea acestuia, astfel că președintele SUA a relansat nominalizarea lui Zuckerman în ianuarie 2019.

Adrian Zuckerman este avocat în industria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York. El a emigrat în copilărie din România în Statele Unite ale Americii. Conform audierii sale din fața Comisiei pentru Relații Externe a Senatului american, care a avut loc în iunie, oficialul american a afirmat că intenționează să se revanșeze față de ospitalitatea americanilor prin promovarea intereselor Washingtonului la București.

„Dacă voi fi confirmat, voi continua oferirea sprijinului pentru eforturile notabile împotriva corupției din România”, a declarat Zuckerman în luna iunie.

„Lupta împotriva corupției și sprijinirea independenței judiciare sunt vitale pentru prosperiatatea și siguranța României pe termen lung”, a adăugat Zuckerman.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG