Linkuri accesibilitate

Septimius Pârvu: Dacă nu vă place niciun candidat, votați cu gândul la ce nevoi aveți. Cei care „au furat, dar au și făcut” nu trebuie aleși


Septimius Pârvu de la Expert Forum explică în ce fel marchează alegerile din România traseismul politic permis prin ordonanță de guvern, posibilitatea ca o vreme să existe câte doi primari pe funcție și perpetuarea la putere a unor clanuri politice.

La one2one, expertul în bună guvernare Septimius Pârvu explică cum ne putem documenta pentru votul de duminică, 9 iunie, și ce trebuie să evităm la urne.

Reprezentantul organizației Expert Forum, care la alegerile locale și europarlamentare va avea aproximativ o mie de observatori, ne sfătuiește să aflăm, înainte de a vota, cine se folosește de politică pentru a câștiga doar pentru sine și familia sa.

Tot Septimius Pârvu ne recomandă să căutăm dacă un candidat este sau nu urmărit sau condamnat penal și să nu acceptăm standarde de tipul „a furat, dar a și făcut”. „Asta mi se pare cea mai păguboasă. Adică cumva, furtul a ajuns o așteptare. Nu, nu e ok să furi bani publici!”, insistă expertul în bună guvernare.

La Europa Liberă, el explică și în ce fel au cheltuit candidații la alegerile europarlamentare de duminică 50 de milioane de lei. De asemenea, reprezentantul Expert Forum vine și cu o posibilă explicație pentru unele contribuții la partid de milioane de lei făcute de membri care nu au nicio șansă să ocupe un loc eligibil la alegerile de duminică, pentru Parlamentul Uniunii Europene.

Nu în ultimul rând, Septimius Pârvu dezvăluie secretul cheltuirii de către partide a 300 de milioane de lei în ultimii trei ani, pentru a-și face propagandă nesemnalizată prin presă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG