Linkuri accesibilitate

Serviciile de securitate ruse au anunțat că au dejucat un atac ucrainean la o navă cu rachete de la Marea Neagră


Serviciul rus de securitate (FSB) a anunţat că a dejucat un atac ucrainean vizând o navă, la Marea Neagră, unde tensiunile cresc între Moscova şi Kiev, potrivit AFP.

FSB a anunţat joi într-un comunicat că a „dejucat o tentativă a Serviciilor Speciale ucrainene de a comite un atac terorist împotriva unei nave a Flotei ruse de la Marea Neagră care transporta rachete de înaltă precizie”.

FSB precizează că a arestat „un militar din Marina rusă care a fost recrutat de către Serviciile Speciale ucrainene” şi care transporta două dispozitive explozive improvizate.

Marinarul rus a fost acuzat de „atentat terorist”, de trafic de explozivi, de înaltă trădare şi de divulgare de secrete de stat, potrivit FSB.

Flota rusă la Marea Neagră a fost luată ca ţintă în mai multe rânduri de la începutul Războiului rus în Ucraina, în februarie 2022, însă atacurile s-au intensificat în ultimele zile.

Marţi, Rusia a anunţat că a respins un atac cu dronă vizând o navă militară de patrulare, desfăşurată la sud-vest de Sevastopol, în Penunsula ucraineană Crimeea, anexată în 2014.

Săptămâna trecută, drone navale au avariat Podul Crimeea, o cale de aprovizionare militară considerată esenţială, care leagă Rusia şi Crimeea. Ucraina a revendicat acest atac.

XS
SM
MD
LG