Linkuri accesibilitate

Serviciul secret al Ministerului de Interne va avea un nou șef, pe Petru Razvan Măgura


Mihai Fifor a numit într-o singură zi pe șeful Poliției Române și pe șeful serviciului secret din Ministerul de Interne
Mihai Fifor a numit într-o singură zi pe șeful Poliției Române și pe șeful serviciului secret din Ministerul de Interne

Potrivit unor surse din sistem, Petru Răzvan Măgura îl va înlocui, de astăzi, pe Mihai Cristian Mărculescu, actualul şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Urmează ca decizia să fie publicată în Monitorul Oficial.

Despre Măgura se ştiu puţine lucruri în cadrul MAI, numele acestuia fiind pomenit, în 2007, în cadrul unei cauze de la Curtea de Apel Bucureşti, când 468 de ofiţeri DGIPI au dat în judecată ministerul pentru plata primelor de vacanţă.

Generalul de brigadă Cristian Mărculescu a fost numit în funcție în iulie 2017, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose. El a mai fost șef DGPI în 2016.

Răzvan Măgura îl înlocuieşte pe Mihai Cristian Mărculescu, cel care conduce direcţia din 30 august 2016, din timpul mandatului lui Dacian Cioloş.

Ministrul de Interne Mihai Viorel Fifor nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe detalii privind înlocuirea lui Mărculescu.

Decizia de schimbare a şefului DGPI vine după ce, miercuri, premierul Viorica Dăncilă l-a numit în funcţia de şef al Poliţiei Române pe chestorul Liviu Vasilescu, fost şef al Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS). Mare parte din carieră, Vasilescu şi-a petrecut-o ca ofiţer operativ la Direcţia de Combatere a Crimei Organizate.

  • 16x9 Image

    Virgil Burlă

    Jurnalist de investigații, a lucrat în 20 de ani de carieră la diverse publicații. Uneori cu patimă sau cu sentimentul că totul este pierdut. Ghidat de interesul public și pasionat de studiul comunismului ca experiment social, Virgil Burlă crede că jurnaliștii sunt „agenții sanitari” ai societății.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG