Linkuri accesibilitate

Sibiul, Aradul și Timișoara au trecut în scenariul roșu


Municipiile Timișoara, Sibiu și Arad au intrat, vineri, în scenariul roșu, după ce au depășit indicele de infectare de 3 la mia de locuitori, astfel că toate grădinițele și școlile trec la cursuri online, restaurantele, cinematografele și teatrele se închid, iar masca devine obligatorie în toate spațiile publice.

Municipiul Arad a trecut în scenariul roşu începând de vineri după ce a atins incidența de infectare de 3,08, adică peste 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, transmite Agerpres.

Întrunit în ședință extraordinară, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis ca toate şcolile şi grădiniţele să își desfășoare activitățile în online.

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice închise şi deschise, aglomerate şi neaglomerate pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Cinematografele, sălile de spectacol și teatrele vor fi închise iar activitatea cu publicul a operatorilor economici care prepară și comercializează produse alimentare și băuturi alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, va fi interzisă în interiorul clădirilor.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare va fi permisă doar pentru persoanele cazate în respectivele unităţi şi activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc va fi interzisă.

La nivelul judeţului, 124 de unităţi şcolare, cu 30.029 copii, îşi vor desfăşura activitatea online. La acestea, se adaugă 15 clase de elevi sau de preşcolari din alte localităţi, cu un total de 328 copii, care vor avea doar activităţi online, pentru că în aceste cazuri este vorba de copii sau cadre didactice confirmate cu SARS-CoV-2.

În scenariul galben vor învăţa copiii din 154 unităţi şcolare, iar în scenariul verde vor rămâne 169 unităţi şcolare.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost depistate infectate cu SARS-CoV-2 4.258 de persoane, dintre care 114 în ultimele 24 de ore. În total, 202 bolnavi de COVID-19 au decedat.

La Timişoara, rata de infectare cu coronavirus a ajuns vineri, la 3,39 la mia de locuitori, motiv pentru care Comitetul de urgență a decis închiderea, de luni, a școlilor și grădinițelor, informează Agerpres.

De asemenea, restaurantele, barurile şi localurile vor fi închise la interior, în următoarele două săptămâni, însă terasele vor putea fi folosite în continuare, cu respectarea tuturor măsurilor sanitare. Se vor închide şi cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport.

Masca devine obligatorie în toate spațiile publice.

Măsurile intră în vigoare de vineri noapte, de la miezul nopții.

Și la Sibiu masca devine obligatorie iar cursurile se vor face doar online, timp de două săptămâni după ce vineri au fost înregistrate 3,24 de cazuri de infectare cu Covid-19 la mia de locuitori.

De asemenea, în următoarele 14 zile, vor fi închise restaurantele şi cafenelele care funcţionează în interiorul clădirilor.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG