Linkuri accesibilitate

Silvio Berlusconi, fost prim-ministru și mogul media italian, a murit


Silvio Berlusconi a fost conducătorul partidului Forza Italia și premier al Italiei în trei mandate. A fost patron al trustului Mediaset și al echipei AC Milan, dar s-a aflat de-a lungul timpul în centrul mai multor scandaluri și controverse cu tentă sexuală și de corupție.

Fostul prim-ministru Silvio Berlusconi, un om de afaceri miliardar care a creat cea mai mare companie media din Italia înainte de a transforma peisajul politic, a murit luni la vârsta de 86 de ani.

Doi membri ai Guvernului italian au deplâns dispariția sa, iar vicepremierul Matteo Salvini l-a numit într-o declarație „un mare om și un mare italian”.

Ministrul Apărării, Guido Crosetto, a scris pe Twitter că moartea lui Berlusconi reprezintă sfârșitul unei epoci.

„L-am iubit foarte mult. Adio, Silvio”, scria Crosetto.

Berlusconi, care a fost prim-ministru în perioadele 1994-1995, 2001-2006 și 2008-2011, suferea de leucemie și dezvoltase recent o infecție pulmonară.

Partidul Forza Italia, fondat de Berlusconi, face parte din coaliția de dreapta a premierului Giorgia Meloni și, deși el însuși nu a avut un rol în guvern, moartea sa este posibil să destabilizeze politica italiană în următoarele luni.

Fost parlamentar și europarlamentar Silvio Berlusconi a devenit popular și grație clubului de fotbal AC Milan, de la finalul anilor '80 până în 2017.

De asemenea a fost acționar majoritar al trustului Mediaset, în prezent Media For Europe și unul din cei mai bogați oameni de afaceri italieni.

De-a lungul timpului a fost în centrul unor scandaluri cu tentă sexuală, dar și de corupție.

De asemenea, imperiul său de afaceri se confruntă cu un viitor incert. El nu a indicat niciodată în mod public cine va prelua întreaga conducere a companiei sale MFE - fostul trust Mediaset - după moartea sa, deși se așteaptă ca fiica sa cea mare, Marina, să joace un rol important. Acțiunile MFE erau în creștere cu peste 9% în jurul orei 0900 GMT.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG