Linkuri accesibilitate

Singura țară din Europa care nu a înregistrat niciun caz de coronavirus


Măsuri de prevenție în farmaciile din Muntenegru

Muntenegru rămâne singurul stat european care nu a înregistrat oficial niciun caz de coronavirus în ciuda extinderii la cote alarmante a pandemiei pe continentul european.

Situată la doar 300 de kilometri de Italia, a doua cea mai afectată ţară din lume, Muntenegru a efectuat mai multe teste, însă toate au ieşit negative.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

Cu toate acestea, autoritățile de la Podgorița au luat mai multe măsuri preventive asemenea statelor europene care sunt afectate. Astfel, transportul aerian, feroviar și rutier a fost suspendat, singura excepție fiind făcută pentru cetățenii muntenegreni, scrie Reuters.

De marți și Comisia Europeană va introduce restricții temporare asupra călătoriilor neesențiale în UE, ca parte a eforturilor sale de a combate și a împiedica răspândirea continuă a coronavirusului în Europa.

În urmă cu o săptămână, Muntenegru a blocat adunările publice, a închis școlile și restaurantele și unele puncte de la frontiera cu Serbia, Bosnia, Croația, Kosovo și Albania.

Fostul stat iugoslav, care își obține mare parte din venituri din turism, a închis și porturile pentru nave de croaziere sau yachturi.

În tot acest timp, la nivel european, numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 51.771, conform statisticii prezentat luni seară de Institutul Johns Hopkins.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG