Linkuri accesibilitate

Societatea civilă cere coaliției de guvernare să înceteze dialogul cu AUR


Romania Prime Minister Florin Citu
Romania Prime Minister Florin Citu

Peste 40 de intelectuali și reprezentanți din societatea civilă solicită, într-o scrisoare deschisă, ca dialogul miniştrilor cabinetului Cîţu cu partidul AUR să înceteze imediat.

Printre semnatarii scrisorii se află Cristian Pîrvulescu, Ciprian Mihali, Smaranda Enache, Liliana Popescu, Mădălin Hodor, Alfred Bulai, Andrei Ţăranu, Anamaria Beligan, Ana Bărbulescu.

Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la deschiderea către dialog arătată de membri marcanți ai partidelor din coaliția de guvernare către conducerea unui partid recent intrat în Parlamentul României, AUR”, își încep intelectualii scrisoarea.

Intelectualii arată că partidul AUR s-a dovedit în scurta sa existență pe scena publică românească o formațiune de „ factură extremistă”.

„Adevărata importanță a asumării și respectării valorilor euroatlantice nu se poate sluji prin dialogul constant și nestingherit cu reprezentanți ai unui partid aflat în flagrantă contradicție cu principiile pe care partidele din coaliția de guvernarea clamează că le apără”, scriu semnatarii scrisorii deschise.

Citiți aici integral: Scrisoarea deschisă adresată liderilor partidelor Coaliției de guvernar

Semnatarii scrisorii mai arată că „orice dialog între membrii Guvernului și reprezentanții AUR poate și trebuie să fie purtat doar în cadrele stabilite de Constituție, prin interpelări”. În niciun caz nu trebuie ca miniștrii cabinetului să aibă întâlniri cu AUR.

„Păstrând relația cu AUR doar în condițiile stricte stipulate de legea fundamentală, coaliția de guvernare s-ar asigura astfel că menține un ”cordon sanitar” în jurul unei formațiuni periculoase pentru democrația noastră. Suntem convinși că, odată ce ”cordonul sanitar” ar fi spart, va fi aproape imposibil de reconstruit”, se mai arată în scrisoare.

XS
SM
MD
LG