Linkuri accesibilitate

Sondaj IMAS: În trei luni, coronavirusul prăbușește PNL. Liberalii au pierdut peste 14 procente


Premierul Ludovic Orban, președinte al Partidului Național Liberal
Premierul Ludovic Orban, președinte al Partidului Național Liberal

Liberalii au scăzut în sondaje cu 14 procente de când administrează criza din sănătate, determinată de pandemia de coronavirus, pe un sistem șubred moștenit de la fostele guvernări PSD.

Cotați în sondaje cu 33% din intențiile de vot, în plină pandemie de coronavirus, liberalii scad în sondaje cu peste 14 procente de ianuarie 2020, arată barometrul lunar IMAS, comandat de Europa FM. Liberalii aveau acum două luni 47%.

În schimb, PSD, care a lăsat aproape gol fondul de rezervă al guvernului, înregistrează o creștere de peste patru procente în același interval de timp: de la 20.6% în ianuarie, la 24.8 în luna aprilie.

În scădere este și USR în opțiunile alegătorilor: de la 12,4% în ianuarie 2020, la 10,8% în aprilie.

Marele câștigător al crizei este ProRomânia, care în ianuarie 2020 avea 3,8%, fără șansa de a intra în parlament, iar în aprilie depășește 8%.

PLUS scade la 5 procente, după ce luna trecută a înregistrat 6,5 procente, fiind la limită pentru intrarea în parlament. Partidul condus de Dacian Cioloș a pornit de la 8,4% în ianuarie 2020.

UDMR și-a asigurat intrarea în parlament cu 5,5%, de la 4,5% cât avea în urmă cu o lună, iar ALDE și PMP sunt sub pragul electoral: cu 4,4% și 3,4%.

Citește și:

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG