Linkuri accesibilitate

Sondaj IMAS: Klaus Iohannis conduce în intențiile de vot cu 45,7%, urmat de Mircea Diaconu cu 16,7 %. Dan Barna, pe poziția a patra


Sondajul IMAS, la comanda Europa FM, a fost realizat în perioada 8-28 octombrie 2019 pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3,1%.

Conform sondajului, actualul președinte Klaus Iohannis conduce în intențiile de vot cu 45,7%.

Pe locul al doilea în sondajul IMAS se situează Mircea Diaconu (susținut de ALDE și Pro România) cu 16,7%, iar pe locul al treilea actualul premier demis Viorica Dăncilă cu 15,1%.

Candidatul USR-PLUS Dan Barna ocupă în perioada analizată locul al patrulea cu 12,6%.

Față de sondajul din luna septembrie, când înregistra 14,2% din intențiile de vot, Dan Barna este în scădere cu 1,6%, fiind pe poziția a patra.

În schimb, Viorica Dăncilă a crescut față de precedentul sondaj, când era cotată cu 12,4%, trecând de pe poziția a patra pe a treia.

Intenții de vot pentru alegeri parlamentare

Dacă alegerile parlamentare ar avea loc acum – în loc de anul viitor –29,6 dintre cei care spun că ar merge sigur la vot ar opta pentru PNL – în creștere cu aproape două procente fata de luna septembrie, arată Barometrul EFM, realizat de IMAS în luna octombrie.

PSD își menține locul 2 cu 21,2 la sută, in crestere cu aproape doua procente fata de luna septembrie. USR pierde și în această lună un procent și jumătate, rămâne astfel pe locul trei – cu 16,4%.

Pe locul 4, dar la distanta considerabilă, se află ProRomânia – partidul condus de Victor Ponta – în creștere cu aproape un procent – ajunge la 10,6% din intentiile de vot.

Locul 5 este ocupat acum de UDMR – cu 5,5%, o mică creștere față de luna septembrie. Urmează formațiunea condusă de Dacian Cioloș – PLUS ajunge acum la 4,5%, in scadere fata de luna anterioară.

ALDE – formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu – pierde două locuri. Ajunge pe locul 7, cu 4.3 procente. ALDE pierde astfel…2 procente.

Urmează Partidul Mișcarea Populară – cu 3.4 % din intentiile de vot. Patru la suta dintre cei intervievati au spus ca vor vota cu alte partide.

Facebook Forum

VIDEO

Blocajul din Congres întârzie pachetul de ajutor pentru Covid
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00
XS
SM
MD
LG