Linkuri accesibilitate

România indecisă. Sondaj: Doar unul din trei cetățeni e sigur că vrea să se vaccineze


România a intrat oficial în faza a doua a campaniei de vaccinare.

Cel puțin unul din trei români s-ar vaccina cu siguranță împotriva virusului Covid 19, arată ultimul sondaj Avangarde.

Întrebați dacă se vor vaccina ținând cont că o parte a societății a făcut acest lucru deja, 35% dintre cei intervievați au spus că se vor vaccina cu siguranță, 27% nu sunt deciși, iar 8% nu știu sau nu răspund la întrebare.

Societatea din România, divizată în privința vaccinării anti-Covid
Societatea din România, divizată în privința vaccinării anti-Covid

Sondajul mai arată că 37% dintre cei chestionați se declară pro-vaccinare, 27% spun că nu au o poziție exactă sau că nu sunt interesați, 24% se declară împotriva vaccinării iar 12% nu știu sau nu răspund.

În proporție de 79% românii nu mai acceptă o nouă măsură de carantinare. Cu această măsură sunt de acord doar 17%, în timp ce 4% nu știu sau nu răspund.

Întrebați dacă este un lucru bun că Armata se ocupă de vaccinare, 71% dintre cei care au participat la sondaj spun că e un lucru bun, doar 11% cred că este un lucru rău, iar 18% nu știu sau nu răspund.

În privința eficacității vaccinurilor, 37% dintre intervievați spun că au încredere în vaccinuri, în timp ce 39% susțin că mai degrabă nu au încredere că vaccinul le-ar face bine.

24% răspund că nu știu.

Sondajul mai arată că 11% dintre români sunt foarte îngrijorați de pandemia de coronavirus, iar 48% sunt doar îngrijorați.

Întrebați dacă sunt în favoarea redeschiderii școlilor, 77% dintre cei care au participat la sondaj au răspun că da, 16% au spus că nu vor deschiderea școlilor, iar 7% nu știu.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 15 – 17 ianuarie, pe un eșantion de 710 persoane prin metoda CATI (telefonic), cu o marjă de eroare de 3, 5%.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru lucrează în presă din 2001. Primele articole le-a publicat în România Liberă, ziar în redacția căruia a lucrat în primii trei ani. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, DIGI 24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. Din ianuarie 2021, Andreea este Senior Correspondent în echipa Europei Libere România. 

Cătălin Drulă despre dependența de gazul rusesc
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:26 0:00
XS
SM
MD
LG