Linkuri accesibilitate

Sorin Cîmpeanu: Școlile nu se redeschid fizic după vacanța de iarnă


 Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că școla nu va reîncepe fizic după vacanța de iarnă, deoarcere termenul de 11 ianuarie este ”mult prea scurt”.

Sorin Cîmpeanu susține că instituția pe care o conduce “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta “în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.

”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″, a spus Cîmpeanu la ProTv.

Cîmpeanu a susținut în mai multe ieșiri publice că Ministerul Sănătății (sau autoritățile din Sănătate) va lua decizia finală de redeschidere a școlilor.

Data de 8 februarie, ar fi cea pe care ministrul Sorin Cîmpeanu ar avea-o în vedere pentru redeschiderea școlilor. Această dată este debutul Semestrului al II-lea al anului școlar în curs. Dacă școala s-ar redeschide fizic pe 8 februarie, înseamnă că pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.

XS
SM
MD
LG