Linkuri accesibilitate

Sorin Cîmpeanu: La doi profesori depistați pozitiv, închidem școala


Romania - Sorin Cîmpeanu, minister for Education

Orele vor fi suspendate în întreaga școală dacă mai mulți profesori vor fi despistați pozitiv, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu marți seara într-o emisiune la Antena 3.

Ne gândim ca dacă apar două cazuri într-o clasă să fie suspendată acea clasă. Dacă apare un singur caz să nu fie suspendată, dar să se facă testarea. Dacă sunt doar două cazuri într-o clasă se suspendă activitatea doar în clasă, nu în scoală”, a precizat ministrul Cîmpeanu.

Activitatea în școală se va suspenda dacă vor exista mai multe clase în care sunt elevi infectați, dar și dacă se infectează profesorii.

Dacă însă sunt mai multe clase și în fiecare apar mai mult de două cazuri se suspendă activitatea în toată școala. Dacă sunt doi profesori care au o mișcare mai accentuată în interiorul școlii, care sunt depistați pozitiv, atunci se trece la suspendarea cursurilor în întreaga școală”, a precizat ministrul Educației.

Școlile se vor deschide pe 8 februarie când începe semestrul al doilea. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că majoritatea elevilor vor veni fizic la școală, numai că fiecare școală va funcționa într-unul dintre cele trei scenarii: verde, galben sau roșu.

Citiți și: Klaus Iohannis anunță cum se redeschid școlile: „Pregătiți copiii”

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG