Linkuri accesibilitate

Elevii se vor întoarce fizic la școală pe 13 septembrie


Copiii se pot întoarce la școală pe 13 septembrie
Copiii se pot întoarce la școală pe 13 septembrie

Școala va începe pe 13 septembrie cu prezența fizică la școală a tuturor elevilor, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Școala va începe cu prezență fizică pe data de 13 septembrie. Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limitele de competență, pe condițiile de școli, pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai riguros decât în orice alte locuri, pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ cadrelor didactice, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii școlii fără scenarii, pentru toți elevii. Am dreptul să îmi exprim acest optimism”, a declarat marți ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.


El nu a dat un răspuns ferm cu privire la posibilitatea deschiderii de centre de vaccinare la cabinetele școlare și a spus că trebuie ținut cont de „măsura în care configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre”.

Ministrul a amintit că pentru vaccinarea minorilor este nevoie de acordul părinților.

Consiliul Național al Elevilor a solicitat marți autorităților din România să anunțe, până la finalul lunii august, cum va începe noul an școlar pe 13 septembrie.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG