Linkuri accesibilitate

Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în închisoare după ce instanța i-a respins cererea de eliberare condiționată. Decizia nu este definitivă


Judecătorii au decis, pentru moment, ca Sorin Ovidiu Vîntu să rămână în închisoare. Decizia nu este definitivă
Judecătorii au decis, pentru moment, ca Sorin Ovidiu Vîntu să rămână în închisoare. Decizia nu este definitivă

Judecătorii Sectorului 5 au respins miercuri cererea de eliberare condiționată făcută de Sorin Ovidiu Vîntu, acum în închisoare, după ce în luna noiembrie a anului trecut judecătorii au contopit mai multe pedepse primite în urma cărora Vîntu are de executat în total 11 ani de închisoare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în trei zile, transmite Agerpres.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat prin contopirea mai multor pedepse în spețe care au legătură cu prăbușirea Fondului Național de Investiții (FNI), cu delapidarea patrimoniului salariaților Petromservice, dar și cu șantajarea fostului deputat Sebastian Ghiță, fugit între timp în Serbia din cauza problemelor cu justiția, sau cu favorizarea fostului director al fondului de investiții Gelsor, Nicolae Popa.

Prin contopirea acestor pedepse, cele mai mari fiind în cazurile FNI și Petromservice, de 8, respectiv 10 ani de închisoare, Vîntu, aflat acum în închisoare, a fost condamnat în noiembrie trecut la o pedeapsă contopită de 11 ani cu executare, potrivit portalului instanțelor.

Din cei 11 ani, judecătorii au dispus să fie scăzute intervalele de timp în care Vîntu a fost în arest, perioade de ordinul zilelor sau lunilor, începând cu septembrie 2010.

Vîntu mai are un dosar pe rol, în care este judecat pentru cumpărare de influență, pentru că i-ar fi dat fostului președinte al Camerei Deputaților un milion de euro pentru a-l numi pe un Liviu Mihaiu guvernator al rezervației Biosfera Delta Dunării. Dosarul este abia în analiza camerei preliminare, care premerge judecării în instanță, adică sunt analizate probele administrate de procurori din punctul de vedere al legalității obținerii lor și rechizitoriul în baza căruia s-a făcut trimiterea în judecată.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG