Linkuri accesibilitate

Liderul PSD Maramureș anunță înlocuirea Sorinei Pintea ca manager de spital și cere suspendarea sa din partid


Sorina Pintea se află în arest pentru 30 de zile după ce procurorii DNA o acuză de luare de mită în formă continuată
Sorina Pintea se află în arest pentru 30 de zile după ce procurorii DNA o acuză de luare de mită în formă continuată

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, anunță că va cere suspendarea din partid a Sorinei Pintea, ca urmare a arestării ei într-un dosar de corupție, precizând că va cere modificarea Statutului PSD, astfel încât „actele de corupție să fie pedepsite asupru din punct de vedere politic”.

„Sunt șocat de acuzațiile care sunt îndreptate în aceste zile împotriva Sorinei Pintea. Am colaborat foarte bine în ultimii ani, politic și profesional, cu managerul de spital și ministrul Sorina Pintea”, a spus Zetea, pe facebook.

Liderul PSD Maramureș a mai spus că va căuta un înlocuitor pentru Sorina Pintea la conducerea Spitalului din Baia Mare.

Ca președinte al Consiliului Județean Maramureș, el a spus că va căuta un înlocuitor pentru Pintea la spitalul județean. Ca lider al organizației PSD, Zetea a arătat că va propune suspendarea ei din partid.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, manager al Spitalului din Baia Mare. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract de modernizare a secției de chirurgie a spitalului. Ea a semnat prima etapă a contractului în ultimele zile în funcția de ministru al sănătății.

XS
SM
MD
LG