Linkuri accesibilitate

Fiul Sorinei Pintea îl acuză pe Liviu Pop că ar fi beneficiat de o parte din mita pentru care a fost reținută mama sa


Liviu Pop respinge acuzațiile publice ale fiului Sorinei Pintea
Liviu Pop respinge acuzațiile publice ale fiului Sorinei Pintea

Fiul fostului ministru al Sănătății Sorina Pintea, Ionuț Pintea, susține că denunțătorul din dosarul mamei sale i-ar fi spus că i-a dat alte patru tranșe de bani senatorului PSD Liviu Pop, acesta din urmă, recunoscând că a discutat cu Ionuț Pintea, dar negând acuzațiile care îi sunt aduse.

Sorina Pintea este reținută pentru 24 de ore de DNA București pentru luare de mită în formă continuată pentru derularea unui contract de modernizare a Secției de chirurgie a spitalului pe care îl conduce. Pintea este manager al spitalului din Baia Mare și a semnat contractul când era încă ministru.

Procurorii o acuză că ar fi luat mită în două tranșe - 10.000 de euro și 210.000 lei, ultima sumă fiind găsită în biroul său.

Fiul Sorinei Pintea susține că sâmbătă dimineață a fost sunat de senatorul PSD Liviu Marian Pop, care l-a rugat să se întâlnească urgent cu cineva. Ajuns la o pizzerie din Baia Mare, Ionuț Pintea a constatat că s-a întâlnit exact cu denunțătorul din dosarul mamei sale, care i-ar fi spus că i-a mai dat patru tranșe de bani senatorului PSD Liviu Marian Pop.

„Dimineață am fost sunat de senatorul PSD Liviu Marian Pop și m-a rugat să mă întâlnesc urgent cu cineva. M-am înregistrat înainte să mă întâlnesc, deoarece nu știam cu cine urma să mă întâlnesc (...). Am ajuns la Pizzeria M, în Baia Mare, unde după vreo 15 minute a venit la mine un domn mic de înălțime cu părul grizonant, mi-a zis că urmează să se întâlnească cu Marius, fiul primarului din Ulmeni. După alte 15 minute a venit la mine și mi-a zis că are niște informații care o pot ajuta pe mama. Zice: ”Știi, că de fapt eu n-am mai spus despre ceilalți bani”. ”Stați un pic, cum adică ceilalți bani?”. Mi-a zis că a fost vorba de patru plăți, patru tranșe de bani, pe care el i-a făcut către Liviu Marian Pop. Odată 40.000 de euro anul trecut și odată câte 5000 de euro, tot către Liviu Marian Pop, bani care am înțeles că urmau să ajungă la mama mea (...) Am rămas șocat când mi-a spus că el este Mihai Costea, denunțătorul”, a declarat Ionuț Pintea într-un filmuleț postat pe Facebook, în cursul zilei de sâmbătă.

Fiul Sorinei Pintea a mai declarat că denunțătorul mamei sale i-a povestit cum i s-a făcut și lui un flagrant în București.

„Îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat, dar n-am avut ce să fac pentru că mie mi-au făcut flagrant la București. Eu am fost firma subcontractoare și proprietarul firmei din București mi-a făcut flagrant în momentul în care eu luam bani. Și l-am întrebat de ce lua banii ăia? Și mi-a spus că: Păi, trebuia să îi dau mai departe. Nu mi-a spus cui. Dar după flagrant am fost cablat, am fost urmărit, am fost interceptat și n-am putut să anunț pe nimeni în legătură cu ceea ce mi s-a întâmplat și să previn pe cineva. Și în momentul ăla m-am speriat puțin, deoarece o întâlnire cu denunțătorul în a doua zi după flagrant clar nu este benefică pentru nimeni și poate avea urmări destul de grave. Așa că am ales să plec de-acolo. Și asta este mărturia mea pe care o dau acum”, a mai declarat Ionuț Pintea.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, senatorul Liviu Pop a recunoscut că a vorbit la telefon sâmbătă dimineața cu Ionuț Pintea, dar a negat toate acuzațiile referitoare la tranșele de bani:

„Niciodată în viața mea nu am avut discuții despre bani cu Sorina Pintea. Nu am vorbit cu nimeni acest subiect, niciodată în viața mea (...) Dacă cineva încerca să aducă în subiect, așa tangențial, și când era miniștrii, îi trimiteam la plimbare. Nu am discutat asemenea subiecte cu Sorina sau cu altcineva. Poate se vrea să se ajungă la mine. Posibil. Nu, pentru că cine mă cunoaște știe că nu mă ocup cu prostii din astea. Am vorbit cu Ionuț dimineață și atât. Habar nu am. Mi-e și groază să sun", a declarat Liviu Pop la Antena3.

Procurorii arată în comunicatul de presă transmis sâmbătă că banii primiți de Sorina Pintea ar reprezenta 7% din valoarea unui contract de achiziție publică pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”.

Judecătorii de la Tribunalul București decid, sâmbătă, dacă vor emite mandat de arestare pe numele fostului ministru al Sănătății, se arată în comunicatul transmis sâmbătă de DNA.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG