Linkuri accesibilitate

Spania: 950 de decese în ultimele 24 de ore, record negativ la nivel global


Test pentru coronavirus

Autoritățile spaniole au anunțat joi că 950 de persoane au murit ca urmare a infectării cu Covid 19 doar în ultimele 24 de ore, cea mai mare valoare înregistrată într-o zi la nivel mondial de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Astfel, Spania a ajuns la 10.003 decese, în timp ce numărul infectărilor a atins cifra de 110.238, conform datelor oficiale citate de El Pais.

Circa 27.000 de persoane au fost declarate vindecate, dar alte 54.000 au nevoie de spitalizare ca urmare a infectării.

Între timp, ministrul Muncii Yolanda Diaz a arătat că 834.000 de joburi au fost pierdute de la începutul crizei, dar cea mai mare parte dintre ei vor beneficia de sprijin din partea statului.

La nivel global, aproximativ 937.000 de persoane au fost infectate cu peste 47.000 de decese, jumătate dintre ele înregistrate doar în Italia și Spania.

Cifrele în creștere au ridicat semne de îngrijorare și în interiorul Organizației Mondiale a Sănătății.

În ultimele cinci săptămâni a existat o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi, iar în ultima săptămână numărul deceselor aproape s-a dublat", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cursul unei videoconferinţe de presă desfăşurate în oraşul elveţian Geneva.

„În următoarele câteva zile, vom atinge un milion de cazuri confirmate şi 50.000 de decese pe plan global", a atras atenţia directorul general al OMS.

Până în prezent, 205 ţări şi teritorii au raportat infecţii cu noul coronavirus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG