Linkuri accesibilitate

Spania a revizuit bilanțul morților, în scădere cu 2000


Guvernul spaniol a revizuit luni în scădere bilanţul pandemiei într-una din ţările cel mai grav afectate din lume, reducându-l la 26.834 de morţi, cu 1.918 mai puţini decât în urmă cu 24 de ore, relatează AFP.

Un nou sistem de urmărire „permite înlăturarea dublurilor şi confirmarea datelor legate de coronavirus, precum şi eliminarea deceselor atribuite în mod greșit virusului", a explicat directorul Centrului de alertă sanitară din cadrul Ministerului Sănătăţii, Fernando Simon.

Duminică, Spania a dat publicităţii un bilanţ al pandemiei de 28.752 de morţi.

„O variaţie de 1.900 este mult, încercăm să verificăm ce este corect, dar acestea sunt cifrele de care dispunem în prezent", a mai spus doctorul Fernando Simon.

Ministerul, care se bazează pe datele comunicate de regiuni, a revizuit în scădere şi numărul de cazuri confirmate de la 235772 raportate duminică, la 235.400 luni.

„Suntem mulţumiţi de calitatea crescândă a informaţiilor care ne permit să luăm decizii", a dat asigurări Simon.

„Este ceva care se întâmplă în toate epidemiile. Când evoluţia epidemiei ne lasă puţin timp, trebuie să rectificăm cifrele şi în unele cazuri să le reducem", a mai explicat el.

Chiar și cu o reducere a numărului de decese cu 1.918 de victime, Spania rămâne una dintre țările cel mai grav afectate de virus.

Anunțul vine în paralel cu renunțarea treptată la restricții.

Madridul și Barcelona au ieșit cu precauție din una dintre cele mai stricte carantine din lume, cu parcuri și terase de cafenea închise, deschise pentru prima dată după mai mult de două luni, la două săptămâni distanță de restul Spaniei.

Odată cu venirea căldurii de vară, plajele de pe coasta de nord a Spaniei, precum și unele zone din sud, inclusiv Insulele Canare și Baleare, sunt acum deschise pentru înot.

XS
SM
MD
LG